Pagina's

zaterdag 14 juli 2012

Tree of Life 2

Muziektip voor het lezen van dit blog is Pocket Calculator van Kraftwerk
-
In het centrale metrostation van New Dehli staan lange rijen voor de loketten. Ook wij moeten aanschuiven voor 4 metromuntjes ( een bedrag van ong. een euro). Er zijn ook automaten, maar die zijn allemaal out of order. Ook de snoepautomaat heeft een briefje opgeplakt ' this isn't working '.
Wat wel werkt is de beveiliging. Elke keer dat je naar een metro gaat word je gefouilleerd en gaat je bagage over de band om gescand te worden. Legermannetjes staan met karabijnen achter zandzakken. Het metrostation op Connaughplace heeft zes of zeven uitgangen. Wij willen naar blok H, maar komen uit bij blok F, geheel aan de andere kant van dit immense plein. Een jongen van een jaar of 16 helpt ons naar Janpath Road. Hij heeft een goed karma en wil ons niks aansmeren, zegt hij. Maar hij wil wel dat we naar zijn winkels gaan kijken. Onderweg geeft hij een workshop Oversteken in Delhi.
Saravana Bahavan is een restaurant gesprecialiseerd in vegetarische gerechten van het zuiden van India. Het ligt verscholen achter brommers en beton. Het lijkt bekend te zijn bij toeristen en bedelaars. Van beide soorten zie ik immers veel vertegenwoordigers. Alleen de toeristen doen een poging naar binnen te gaan en willen daarvoor gerust een half uur of langer wachten. Ook bedelaars kunnen wachten. Als we nog langer hadden moeten wachten waren we nog vrienden geworden. Ze spelen fluit of willen schoenen poetsen. De kinderen verkopen kralen of, als het hoofd helemaal onder de bulten zit, willen gewoon wat geld. Voor ons is het wachten de moeite waard. Ik weet niet of de bedelaars een goede dag hebben gehad. De fixed thali is een succes.
Zeker acht tot tien smaken van heel heet naar heel zoet. Eten met mijn rechterhand lukt mij als linkspoot nog niet helemaal, maar gelukkig hebben we ook een lepeltje gekregen. Ik heb steeds begrepen dat je de linkerhand niet moet gebruiken bij het eten omdat deze onrein is. In het restaurant blijkt dat de linkerhand bedoeld is om je telefoon te bedienen.


-Peter Berkers, vanaf de Ipad

Location:New Delhi

Geen opmerkingen:

Een reactie posten