Pagina's

vrijdag 27 juli 2012

De Ronde van Bundi



Muziektip voor dit blog My Sweet Lord, George Harrison

Toch knap om in zo' n klein stadje het verkeer helemaal te laten vastlopen. Als fietsers hebben we er gelukkig minder last van. Midden in Bundi kruisen twee wegen en de huizen staan zo op elkaar dat passeren niet eenvoudig is.
Zojuist hebben we de marktstraten bezocht. Winkels met stoffen, pannen of zelfs verf. Karretjes met fruit of zoetwaar. Fiets- en paraplureparateurs. En prachtig authentiek uitgedotste mannen en vrouwen. De Rajastan tulband zien we hier veel op straat, in de kleuren oranje of rood, of felbont. Met bijbehorende Rajastan krulsnor.





Bundi is een provinciestadje waarin je je direct thuis voelt. Er zijn geen opdringerige verkopers, er is geen massatoerisme. Er zijn wel veel apen. En ons hotel is een prachtig historisch gebouw, een haveli. Soms komen er niet alleen toeristen langs ....


Tempels en moskeeen staan naast en door elkaar. In de middag is het dan ook een hels kabaal van de verschillende religieuze zendgemachtigden. Blijkbaar mogen ze een installatie gebruiken die zowat de hele stad in bereik haalt. Was dat met de wifi hier ook maar het geval.
Onze fiets valt niet op tussen de andere rijwielen. We hebben een heerlijk dik, maar goed verend zadel en het stuur staat zo dat je je handen bijna naast je lichaam moet houden. Vanmorgen hebben we rondom de heuvels van het stadje gefietst, mooi rondje gemaakt om het fort heen.
In het stadje zie je soms de apen bijeenkomen alsof ze een aanval aan het voorbereiden zijn. Zo tegen de avond trekken ze met honderden richting paleis. Een prachtige tocht om te zien. Maar het maakt je wel bewust dat ze ook ineens iets anders kunnen willen. Bij het restaurant nemen ze in ieder geval voorzorgsmaatregelen. Met luchtbuksen wordt voorkomen dat ze niet te dicht bij het roofrestaurant kunnen komen. Mooi gevoel. Apen die je wilt volgen, maar voor wie je ook oppast. Ze zijn met velen. En ze zijn handig.
Oh ja. Onderweg kwamen we ook nog de Milk Angels tegen.



Een plaastelijk winkeltje is vernoemd naar Ringo Starr. Laat dat nou net de enige Beatle zijn die een hekel aan India had.
Nee, dan George Harrison.

-Peter Berkers, met George op de Ipod

Location:Bundi

1 opmerking:

  1. Wat maken jullie veel moois mee. En wat een Prachtige foto's ! Lieve groetjes !

    BeantwoordenVerwijderen