Pagina's

dinsdag 31 juli 2012

Bollywood

De eerste verrassing is dat er twee aparte rijen zijn. Een voor mannen en een voor vrouwen. We staan bij een moderne bioscoop in Jaipur en willen naar een Bollywoodfilm. Er draait er vanmiddag een. Rowdy Rathore.




De film blijkt een mengeling te zijn van comedy, actie en natuurlijk een lovestory. De tweede verrassing is de entree. Deze lijkt op die van Pathe, er is een bar, er zijn zitjes. Wij hebben gekozen voor de duurste kaartjes, diamond, en we kunnen plaatsnemen op het balkon. Een kaartje kost ongeveer 1,80 euro.
De derde verrassing is het enthousiaste publiek dat al begint te joelen als het gordijn omhoog gaat. Ik ben verwonderd over de grootte van de zaal. De airco is perfect. De zaal komt overeen met een grote schouwburgzaal. In elke Boolywood film zijn zo'n zes videoclips verwerkt. Er wordt dan flink gezongen en gedanst, meestal op hele mooie locaties.

http://www.youtube.com/watch?v=5dmwtnQBkLk&feature=youtube_gdata_player

Ondanks de taal is het verhaal redelijk te volgen. Er vallen veel doden, meestal op een gruwelijke manier. Maar alles wordt heel net in beeld gebracht. De technieken zijn modern, veel tempowisselingen, veel korte shots. En natuurlijk is er altijd "liefde op het eerste gezicht'. De film bestaat duidelijk uit twee delen, zodat er er een pauze kan zijn.
Tineke en ik genieten.




De bioscoop heeft gelukkig maatregelen genomen zodat ze geen last heeft van de grote stroomstoring. We lezen op de nieuwsberichten dat grote delen van India zonder stroom staan. Dat betekent dat 600 miljoen mensen (!!!!) verstoken zijn van electriciteit. Dat is veel meer dan de totale bevolking van Europa! Ook ons hotel heeft een noodvoorziening voor de power cut.
Bollywood kunnen we afvinken.




-Peter Berkers, luisterend naar Chinta Ta Ta Shita Shita, uit de film.

Location:Jaipur, 31 juli

1 opmerking:

  1. Gelukkig hadden jullie stroom! Anne en ik maakten ons al zorgen ;)
    x

    BeantwoordenVerwijderen