Pagina's

zondag 29 juli 2012

Autobahn

Instappen en wegwezen. De vrouw komt op onze auto toegelopen en wil geld voor het feit dat we een foto van haar ossekar hebben gemaakt. Even later weer het hetzelfde. We stoppen omdat we een tafereel zien dat we willen blijven herinneren. Een foto maken dus. Ook hier komt de vrouw overeind en wil naar ons toe lopen. We zien auto's uitpuilen met mensen. We zien vrachtwachtens die door het gewicht door de hoeven zijn gegaan. Mensen die bovenop de bus meereizen.
De rit van Bundi naar Jaipur is iets meer dan 200 km. Maar door de slechte weg zijn we meer dan vier uur onderweg. Misschien is dit slechte wegdek ook wel de reden dat we zoveel kapotte voertuigen op de weg en langs de weg zien. Bijna allemaal vrachtwagens. Soms uitgebrand. Soms op haar zij liggend. Is dit een vierbaansweg of een dubbele tweebaans?
Doe je er goed aan om foto's te nemen, of is dat een voorbeeld van westerse arrogantie?
Ik wil registreren, onthouden, delen. Dit is India. Niet te vergelijken met de andere landen waar ik ben geweest. Dit is wat je onderweg ziet. En waar je onderweg over praat. Voor onze chauffeur Yadav is het vandaag een zware dag. Hij brengt ons toch weer weer zonder ongelukken naar Jaipur. Met mijn rijstijl breng ik het niet ver hier.





-Peter Berkers, luistert naar Autobahn van Kraftwerk op de IPod.

Location:Jaipur, 29 juli

Geen opmerkingen:

Een reactie posten