Pagina's

donderdag 26 juli 2012

De bedevaart

Muziektip voor dit blog Om Sweet Om van Kraftwerk

De reis is belangrijker dan het doel. Dat blijkt maar weer eens als we woensdag 25 juli de lange weg omhoog afgelegd hebben naar een soortement tempel. Het blijkt een stalagtiet te zijn. Eeuwig druppelend water in een verder droog gebied. Water symbool van leven. Niet voor niets komen hier veel jongens en jonge vrouwen op af. De tempel staat voor vruchtbaarheid. En de Indiers, het zijn er echt veel, lopen vriendelijk en ons groetend het hele eind. We zijn de enige westerlingen, mogen vaak op de foto, en krijgen veel respect voor onze deelname aan deze Compostellabedevaart. Ook veel politieagenten lopen het hele stuk, enigszins bedacht op onregelmatigheden. Ook hier. Indie is bang voor aanslagen.
Verder zijn hier veel meer bedelaars dan elders.
Dat het doel tegenvalt, vies en vuil is en we ons na afloop graag weer opfrissen doet niets af aan deze ervaring. En het zwembad achteraf is toch ook verkoelend.
Oh ja, je kunt ook rollend op bedevaart. Gewoon over de weg rollen, zorg wel voor enige begeleiding.
Ik ben benieuwd wat onze tocht voor Tinekes operatie betekent. Ik moet zeggen, ze heeft de hele weg dapper afgelegd. Een goed voorteken.


-Peter Berkers, vanaf de Ipad

Location:Ranakpur, 25 juli

1 opmerking:

  1. Ik vind Dirty world van Dope toch beter passen als songtekst! ;)
    X Mieke

    Ps. Trots op Tineke, is zij rollend gegaan dan?

    BeantwoordenVerwijderen