Pagina's

woensdag 18 juli 2012

Pithala Haveli 1

Ratten. In ons taalgebruil al gauw een synoniem voor gemene mannetjes. Maar in de tempel van Deshnoke leven er duizenden. Het zijn kleine ratjes. En ze worden goed verzorgd. De tempel is alom bekend en er komen veel pelgrims op af. In de tempel worden de ratten vereerd. Er is een speciale rattenkeuken waar de beestjes lekkere melk en voedsel krijgen. Ze liggen in de zon, rennen over het terrein, genieten van muziek die live gespeeld wordt. Ze lopen ook in de buurt van de verbrandingsoven. En overal worden ze met rust gelaten. Het is niet de bedoeling om de ratten te schoppen of kapot te trappen. Nee, ze worden bekeken en gefotografeerd. Wij bezoeken ook deze tempel, op blote voeten. Lopend over de rattenstront. En eigenlijk zijn ze ook wel lief. Tussen die duizenden ratten loopt een witte rat rond. En de sport is: spot the white rat.






En ja hoor, de kleine witte speelt gezellig in de keuken tussen de duiven en honderden soortgenootjes. En het publiek begroet hem enthousiast.
Buiten mogen we weer met pelgrims op de foto. Tineke is onze kleine witte.








Vandaag driehonderd km. door de woestijn naar Jaiselmer. Er is een weg. Uitzicht links of rechts maakt niet uit. De eenzaamheid wordt onderbroken door overstekende koeien, overstekende schapen of overstekende vrouwen. De overeenkomst is dat ze alle drie niet opletten bij oversteken.
Het spel is: spot the antilope. Ad ziet er een stuk of drie en ik eentje.
-Peter Berkers, vanaf de Ipad

Location:Jaisalmer

2 opmerkingen:

  1. Leuke spelletjes: spot de rat of de antilope, vandaar dat ik jullie niet meer op Rumble of Wordfeud zie! ;)

    Lfs Mieke

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Peter, wat heb je een leuke schrijfstijl!! Ik blijf je volgen! Geniet van jullie vakantie!! Groetjes Elke

    BeantwoordenVerwijderen