Pagina's

dinsdag 5 mei 2015

Credtit card or cash

Vrijdag 1 mei

Credit card or cash?

Het is vrijdag 1 mei en we vertrekken bij onze Casa Particularis. Nog even afrekenen. You want to pay with credtit card or cash? Vraagt Francisco.
Even duizelt het me. Heb ik iets gemist? Is Cuba onlangs overgegaan op moderne betaalmiddelen? Francisco lacht. Just kiddin'. You can only pay with cash. Het is pas acht uur in de ochtend en de grap is alweer gemaakt. Francisco en Any zijn uitstekende ondernemers. Niet alleen hebben ze de meest bekende casa in het stadje, temidden van veel concurrentie, ook zijn ze alweer bezig met uitbreiding. Achter in de tuin wordt een nieuw huisje gebouwd. Francisco laat trots de vorderingen zien. Hij wil ook een jacuzzi voor het huisje, maar weet dat het niet te vinden is in Cuba. Dus misschien de onderdelen apart inkopen. Hij vraagt onze mening. Is hier vraag naar?
Elke ochtend begroet Francisco ons met een hand en een kort praatje. Hij geeft daarbij steeds wat tips voor de dag. 
Een ander sterk punt zijn de maaltijden die aangeboden worden voor scherpe  prijzen en toch voortreffelijk zijn. Gisteren was er teveel vis om op te eten. Eergisteren sappige kip en daarvoor goed gebakken kreeft. Daarbij serveert Any soep, groenten en fruit.
Bij het afscheid krijgen we nog een cd'tje met Cubaanse muziek. Daar genieten we ruim  twee uur van in de auto.
Op 1 mei is Any afwezig. Er moet immers, wij denken met de kinderen, gemarcheerd worden. Tja, het is natuurlijk wel Cuba 








Geen opmerkingen:

Een reactie posten