Pagina's

maandag 21 juli 2014

Che Guevara in Quepos

Onze huidige locatie, Quepos, is blijkbaar een must voor Amerikanen. In ons guesthouse verblijven er veel, vooral tienermeiden. En vanmorgen, tijdens het snorkelen, werden we ook al vergezeld door een drietal meiden, uit Tucson, Arizona. Zijn ze niet erg jong om alleen op vakantie te gaan, en zo ver weg van huis?
Twee meiden op de boot maken alleen maar selfies. Ze weten hiervoor veel verschillende poses te kiezen. Een boot nodigt immers uit voor uitdagend gedrag. Het derde meisje is ook vooral met zichzelf bezig, maar dat komt omdat ze flink zeeziek is en overgeeft.



Vanavond kijken een achttal tienergirls op televisie naar een tekenfilm. Ze gaan helemaal op in het verhaal. Eindelijk zijn ze stil. Drie uur terug wees een van hen naar een poster van Che Guevara. Do you know who that guy is? Is it Bob Marley? Oh my God, I love Bob Marley! Tja, als de jeugd je helden niet meer kent... Misschien denken ze dat Adolf Hitler bassist is van Rammstein. Gelukkig zijn er tekenfilms voor deze generatie. Met Disneyhelden. Een van de meisjes kan hele dialogen meepraten.
Ondertussen wast de zoon van de eigenaar van guesthouse Wide Mouth Frog de hele dag auto's. De witte Mercedes blinkt. Het is zijn auto, vertelt hij trots. We zien hem de hele dag in de buurt van het gevaarte. Onze auto moet hierdoor langs de kant van de weg staan. Gelukkig bewaakt door een jongeman die de hele nacht vanuit een hokje een oogje in het zeil moet houden.
De laatste jongeren, tenslotte, die we vandaag gezien en gesproken hebben, zijn tieners die het liefst over hun geloof willen praten. Het Licht van de Wereld. Volgens hen wereldwijd een groot succes. Hun geloof gaat vooral uit van de Handelingen van de Apostelen en de brieven van Paulus. De Licht-van-de-Wereldkinderen weten waarschijnlijk niet wat voor muziek Bob Marley maakte. Muziek en dansen hoort niet bij hen. Al zie ik in de kerk wel een meisje even ritmisch met haar billen schudden. Wat zijn sektes soms toch hard voor de geneugten van het leven!



Peter luisterde gisteren naar Gloria Estefan, Little Miss Havana

Geen opmerkingen:

Een reactie posten