Pagina's

zondag 4 augustus 2013

Objects in the mirror

Tangalle. Vandaag gaan we op de scooter. Vanuit het guesthouse Moonstone Villas huren we er twee. Kost 6 euro voor een hele dag, per scooter. De tank is natuurlijk zo goed als leeg, dus voor 2 euro tanken. Dat zijn de kosten. Met de scooters komen we makkelijk in het achterland en zien we hoe Sri Lanka er uit ziet. Veel jungle. En veel bewoning die verstopt zit. Ik zie een ziekenhuis helemaal afgelegen. Ik denk alleen voor de dorpsbewoners. Ik moet uitwijken voor koeien die over de straat lopen. En ook nog een keer voor waterbuffels. Dat kan hier allemaal. Een keer rijden we bijna de berm in als een tegenligger, een bus, helemaal op onze rijhelft aan het inhalen is.
Van de wegaanduidingen moeten we het niet echt hebben. Meestal is het alleen in Singalees geschreven. Maar met een hollandse mond kom je er ook. We rijden 's morgens naar een Blow Hole. Waar in het dorp vooral veel gedroogde vis wordt verkocht. En 's middags toeren we naar een tempel in de rotsen. Dat laatste betekent dat er vele muurschilderingen op de natuurlijke vorm van de rots zijn aangebracht. Prachtig.
Tijdens een bui schuilen we bij een tankstation. We zien de tankgewoonten. Nooit volgooien is het devies. Gewoon tevoren het gewenste bedrag doorgeven. En meestal is dat erg laag. Of je komt even je jerrycan vullen.
Tineke wil haar regenkleding aandoen. Ze heeft het stervenskoud, zegt ze. Ze houdt van warm. Objects in the mirror are closer than they appear.








-




Peter Berkers, luistert naar Ben Harper, She 's only happy in the sun.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten