Pagina's

zondag 28 december 2014

Los Lobos

2014 was het jaar dat ik veel naar Los Lobos luisterde. En vandaag, op 28 december, wandel ik op een eilandje met dezelfde naam.
De band Los Lobos komt uit LA en verraste eind 2013 met het geweldige akoestische album Disconnected in New York City. Dit jaar, mede als voorbereiding op de vakantie in Midden-Amerika, luisterde ik vaak naar La Pistola y El Corazon en Tin Can Trust. Het is de combinatie van spaantalige Mexicaanse deuntjes en mooie rock die Los Lobos onweerstaanbaar maakt.
Daar moest ik vanmorgen aan denken bij de overtocht naar het mini-eilandje Los Lobos bij Fuerteventura.
Onze wandeling op dit onbewoond stukje grond is ongeveer acht of negen kilometer van zuid naar noord en via de oostkant weer terug. Onderweg zien we vulkaankegeltjes, een grotere vulkaan en duinlandschap met, jawel, struikjes die op zeekraal lijken. En volgens T. ook daarnaar smaken.
De minicruise van dertig minuten is eigenlijk een lachertje. Met een glasbodemboot vaar je naar de noordkant en bekijk je de vulkaankrater vanaf zee. Even later mag je wat hongerige vissen bewonderen. Maar ja... het kost drie euro en je krijgt er ook nog een superkoud pilsje bij. Bovendien is het genieten in de zon.
Fuerteventura betekende wandelen in mooie duingebieden en droge vulkaanstreken, grotten bezoeken, vis eten en vooral genieten van heerlijk warm weer.







Los Lobos, uit het fotoarchief







Fuertaventure







Los Lobos, het eiland

Geen opmerkingen:

Een reactie posten