Pagina's

zondag 13 oktober 2013

Mont Dol

De naam is te vertalen als Tafelberg. Mont Dol. Het is een gehucht rondom een afgeplatte heuvel in het vlakke polderlandschap. Als hier een abdij had gestaan dan was dit de grote toeristenattractie geweest. De zee is op ongeveer vier kilometer. Wij verblijven enkele dagen in een boerderij bij Marga en Hans. Marga komt uit de psychiatrische zorg en Hans is kunstenaar, beeldend kunstenaar. Daarnaast is Hans ook nog fan van Frank Zappa. 'Een vrije geest, yes!!'
Het schept wel een band natuurlijk.
Hans is een kind van de zestiger jaren, haast dwangmatig op zoek naar vrijheid en eigen visie. Beiden zijn ook nog eens enthousiaste vertellers. Omdat we de avonden in Mont Dol aan tafel doorbrengen horen we veel verhalen over het leven in Bretagne, het oude leven in Nederland, maar ook over de actualiteit.
Overdag bezoeken we Mont St. Michel, St. Malo en Cap Frehel. De nieuwe fietsendrager wordt veelvuldig in stelling gebracht. En ja, ondanks de kou, de start van de herfst, is het hier toch al drie dagen droog. Yes!
Voor het eerst participeren we ook in de liefde van dieren. Als we terugfietsen van ons tochtje naar de Tafelberg, worden we al van verre begroet door de honden van Hans en Marga. Yes!




















-Peter Berkers, luistert naar Frank Zappa, Strictly Commercial

Geen opmerkingen:

Een reactie posten