Pagina's

dinsdag 7 mei 2013

Crazy Boy en Paulus

De ober loopt naar het tafeltje tegenover ons. Daar zitten drie mensen heel gezellig te eten. Hij haalt wat van een schotel, doet het op een bord, pakt bestek en geeft het aan ons. Probeer maar eens, zegt hij. Het smaakt verrukkelijk. Het zijn zeevruchten in een bijzonder hete saus, speciaal in zilverpapier gebakken. Wij zijn net klaar met eten, zitten nog na te genieten van de koffie met mintlikeur. De vis was perfect bereid, de kip was super en T. genoot helemaal van de salade met verse sla. Het restaurant staat schuin tegenover ons Otel Pensiyon Abat aan de drukke weg richting Alanya. De ober heeft ons al verschillende keren vanavond versteld doen staan. Hij heeft een compliment gegeven aan T. betreffende haar broek. Hij heeft ons van de metzes laten proeven zodat we een goede keus kunnen maken. Hij heeft ons muggenspray aangeboden, nee zelf opgespoten, als hij ziet dat we jeuk hebben. Met zijn weinige engels is hij heel communicatief. Als we een kaartje van het restaurant krijgen noteert hij zijn email. Crazy Boy. Natuurlijk. Deze adhd ober is hier helemaal op zijn plek. En de gasten tegenover ons blijken zijn ouders te zijn.



Eerder deze dag bezochten we in Tarsus de geboortegrond van Paulus. Er staat nog slechts een waterput waar eerst zijn huis moet hebben gestaan. Ik denk: dichter bij de bron kan ik niet komen. Paulus, de grote marketingman van het Christendom.
Hij komt uit een alleraardigst stadje. Want de gehele middag kunnen we gebruik maken van de vriendelijkheid van de inwoners.
In zijn tijd was Paulus natuurlijk ook een Crazy Boy. Eerst de Farizeeer uithangen, dan je blind voordoen en vervolgens stad en land afreizen om een nieuw product aan de man te brengen. Maar wel succesvol. Zonder Paulus geen kruisbeeld, geen Romeinse kerk, geen Christendom.
En misschien heeft hij ooit zelf over de oude Romeinse weg gelopen die nog in de stad te zien is.



-Peter Berkers, luisterde vandaag naar Peter Gabriel.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten