Pagina's

woensdag 5 augustus 2015

Downtown Las Vegas

Tineke weegt 135 Amerikaanse ponden, 61 kilo. Ze staat op de weegschaal van de Heart Attack Grill, een restaurant in Fremont Street, downtown Las Vegas. Het is een heel bijzonder restaurant: als je meer dan 350 Amerikaanse ponden weegt, 158 kg, dan mag je gratis eten. Je moet wel ondertekenen dat als je een hartaanval krijgt het bedrijf niet aansprakelijk is. Vet en veel eten is het motto van dit restaurant. Als je je maaltijd niet op kunt dan krijg je een spankie, en die wordt op de website geplaatst. De slanke serveersters zijn verkleed als sexy verpleegsters en gasten krijgen een reuzenslabber voor. Wij gluren door het raam en wandelen daarna door. Het is een uniek concept dat zogenaamd vecht tegen anorexia.






Vederop in Fremont bestellen we een biertje van de tap, nemen plaats achter een straatbar en kijken een paar uur lang naar voorbijgangers, zwervers, wannabee artiesten en weirdo's. Het is een aparte wereld. Voor onze neus wil een oudere man, die met een invalidewagentje komt aanrijden, Stevie Wonder verbeelden. Hij is lang bezig met de voorbereidingen. Het resultaat is niet echt verbluffend en ik schat dat hij het eerste uur ongeveer drie dollar ophaalt. Zwervers lopen steeds hetzelfde rondje en soms komt opeens iemand te voorschijn die denkt de nieuwe John Travolta te zijn. Er zijn artiesten. En achter ons valt een dronken man in slaap aan de bar.
Boven ons hoofd zijn ziplijnen waarlangs toeristen voor veertig dollar een paar honderd meter kunnen zweven van het begin naar het eind van de straat. Een mooi geluidloos gezicht.
Downtown Vegas is rustig, maar ook fascinerend.

Muziektip: happy birthday van Stevie Wonder.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten