Pagina's

woensdag 5 maart 2014

Red de carreteras

Het moeten wel kleine beestjes zijn. Ik heb ze immers nog niet gezien. Toch wordt mij gevraagd, met grote borden langs de weg, om de carreteras te redden. Geen idee hoe dit aan te pakken.
Het gaat nog niet zo goed met ons Spaans. Thuis hebben we geoefend met de app 'duolingo'. Woorden als 'nino', 'nina', 'leche' kan ik al goed uitspreken en vertalen. Helaas lukt het me niet deze woorden te gebruiken. Maar we zijn goed bezig. We oefenen al veel met het uitspreken van woorden die we zien. En de tapaskaart vragen we toch voor alle zekerheid in het Engels. Voor je het weet krijg je 'bloody worst' en daar heb ik helemaal geen zin in.
Een beetje gesprek met een geboren Andalusier zit er al helemaal niet in. Het blijft behelpen met improvisatietheater. In het appartement waar we nu verblijven hebben de broers van de receptie voor een goede oplossing gekozen. Een gesprek verloopt via de google vertaalservice. Met kleine zinnen kunnen we nu over de kamers onderhandelen. Want dat blijkt in El Puerto De Santa Maria wel nodig te zijn. Het tweekamerappartement is voor ons vieren, met twee schuifbedjes, niet de standaard die we wensen. Tineke en Gonnie krijgen het voor elkaar dat er twee andere ruimtes beschikbaar worden gesteld.
Tijd om te genieten van het zonnetje buiten, met lekkere wijn en een mooie tapasmaaltijd in het vooruitzicht. En bovendien moet Gonnies verjaardag nog worden gevierd.
Het verblijf is gered, nu de carreteras nog!


Een troffee in een tapasbar.


De wificode waar we niets aan hebben.


Het mooie leven als pensionade.

Veel geluisterd naar Neil Diamond en The Mama's and the Papa's.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten